Kozijnen

Leveren en plaatsen

vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Evers Gevelservice is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van houten kozijnen.

Houten kozijnen geven een vertrouwd, warm en huiselijk gevoel. Ze hebben een goede warmte- en geluidsisolatie en zijn een natuurlijke vocht- en warmteregelaar. Onze houten kozijnen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen: een natuurlijke houtkleur, transparant of gekleurd. Wij beschikken over een ruim assortiment. Kom daarom langs bij ons in de showroom zodat we u kunnen voorzien van advies voor de keuze van uw kozijnen.

Voordelen

Maar liefst 87% van de mensen die op deze website een offerteaanvraag doen, kiezen voor een houten kozijn. Een aantal belangrijke voordelen van hout zijn:

  • Levensduur tot wel 75 jaar
  • Warme uitstraling
  • Eenvoudig te schilderen
  • Zelf te bewerken

Vraag NU een gratis offerte aan

 

Levensduur tot wel 75 jaar

De levensduur van houten kozijnen is afhankelijk van het gebruikte soort hout. Houtsoorten zijn ingedeeld in 5 duurzaamheidsklassen. Klasse 1 kent een hogere duurzaamheid dan klasse 5. Hardhout komt uit de hogere klasse en gaat zo’n 40 tot wel 75 jaar mee. Door de compacte structuur is hardhout goed bestand tegen het weer en daarmee geschikt voor buiten. Zachthout kent een lagere klasse en gaat zo’n 15 tot 25 jaar mee. Zachthout is wat vochtgevoeliger, maar kan binnen in uw huis goed gebruikt worden.

 

Een warme uitstraling

Het mooie van hout is dat het een echt natuurproduct is. Als u houten kozijnen neemt, dan krijgt uw huis daardoor een warme uitstraling. Door het natuurlijke houtnerfpatroon heeft u altijd een uniek product.

 

Schilderen is eenvoudig

U kunt uw houten kozijnen eenvoudig een andere kleur geven door deze te schilderen. Dit is een pluspunt vergeleken met kunststof, waar de kleur moeilijker van te veranderen is. Daarbij beschermt verf het hout tegen vocht.

 

Zelf te bewerken

Het grote voordeel van hout is dat u het zelf kunt bewerken. Kleine slechte stukken kunt u makkelijk vervangen, beschadigingen kunt u vrijwel altijd repareren en het materiaal is eenvoudig te boren. Bij kunststof moet er bij beschadigingen veelal een vakman aan te pas komen. Met houten kozijnen bespaart u op deze reparatiekosten, omdat u kleine reparaties zelf kunt opknappen.

 

Neem contact op!